perjantai 24. toukokuuta 2013

Täytetyt paprikat

Täytettyjä paprikoita on tullut tehtyä useamman kerran, mutta tällä kertaa riisin tilalle valikoitui bulgur. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun innostuin durumvehnästä valmistettua bulguria kokeilemaan ja viimeiseksi se kokeilu ei varmasti jäänyt. Niin hyviltä paprikat maistuivat! Täytevaihtoehtoja paprikoihin löytyy varmasti niin monta kuin on tekijöitäkin, joten itse päädyin tällä kertaa seuraavanlaiseen kasvisversioon.

Ainekset:

4 paprikaa
2 dl bulguria
1/2 kasvisliemikuutio
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g oliiveja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
kourallinen basilikanlehtiä
125 g mozzarellaa (1 pallo)
suolaa
mustapippuria

 


















Keitä bulguria pakkauksen ohjeen mukaan 8-10 minuuttia, lisää veteen puolikas kasvisliemikuutio. Leikkaa paprikoista yläosa kanneksi ja poista paprikoista siemenet. Pilko oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Hienonna basilikanlehdet. Sekoita täytteen ainekset bulguriin. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Viipaloi mozzarellapallo. Täytä paprikat seoksella ja laita päälle pari siivua mozzarellaa. Nosta parikan yläosat kansiksi paprikoille.

Paista uunissa 225-asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat sopivasti pehmenneet. (Tykkään, että paprikat jäävät suhteellisen napakoiksi, eivätkä pehmene uusissa liikaa.)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...